top of page
Trancedance-website.jpg

Trance Dance - Live muziek met Sunra Project - Dancing with the Spirits of Nature

In mei 2024 was ik op Vision Quest in Frankrijk bij Jerry Dunson. In de vraag naar mijn volgende stappen in het leven kwam naar voren dat het belangrijk is de Trance Dance dansreizen opnieuw op te nemen.

In 2011 volgde ik een intensieve Jaartraining tot Trance Dance begeleider en tot 2016 gaf ik bijna wekelijks geblinddoekte dansreizen in Vlaanderen. Toen ik de Ecstatic Dance in België mee opstartte 10 jaar geleden had ik deze dansvorm wat losgelaten.

Ik ben dan ook superblij om dit nieuwe evenement aan te kondigen. Graag creëer ik een plek waar we via geblinddoekte dans innerlijk op reis kunnen gaan.

 

Reeds duizenden jaren werden bij etnische natuurvolkeren dans en muziek gebruikt als helend medicijn voor zichzelf en de gemeenschap. Er gebeurt iets bijzonder wanneer we met een blinddoek gaan dansen. De prikkels van buitenaf vallen weg, waardoor je jou lichaam, emoties en energie veel dieper kan waarnemen.

Hierbij dus 2 nieuwe momenten waar je je voor kan inschrijven. Zaterdag 13 juli van 13u tot 17u in zaal Walpurgis (Mortsel). Zondag 14 juli van 13u tot 17u in zaal Meulestede (Gent)

Wat gaan we doen?

Voor we starten met de geblinddoekte dans die ongeveer 90 minuten duurt, gaan we tijd nemen om ons lichaam in een staat van ontspanning te brengen. We gaan via bewegingsoefeningen en muziek dieper zakken vanuit ons hoofd in ons lichaam.

Een tweede voorbereidend stuk is je eigen heilige dansruimte voorbereiden. Hiervoor maakt iedere danser een slinger van gebedszakjes, geïnspireerd op de Lakota traditie. Met elk gebed zakje kan je een gebed inblazen voor jezelf en je leven.

Ze zeggen weleens dat dansen medicijn is. En hierbij een bewuste intentie plaatsen maakt het extra krachtig. Zo kan je bijvoorbeeld:

- Dansen voor fysieke heling.
- Dansen om kracht te verzamelen zodat je een bepaald thema in je leven kan aanpakken.
- Verdriet doorvoelen om dan weer verder in het leven te stromen.
- Dansen voor een toekomstvisie voor je leven of vragen wat je volgende stappen zijn.

Je kan ook gebedszakjes maken met goede intenties voor mensen uit je omgeving. Ook kan het mooi zijn om te bidden voor de natuur of mensen die het moeilijk hebben in de wereld.

Na de voorbereidingen starten we aan de Trance Dance reis. De muziek wordt live gebracht door mezelf. Ik ben momenteel bezig aan mijn vierde muziekalbum in de studio. Ik ga dus veel van mijn eigen nummers spelen omdat daarin ook een diepere laag voelbaar is. Aanvullend met Live-instrumenten om dit alles te bekrachtigen. Meer info op sunraproject.com

Na de dansreis komen we samen in cirkel om onze belevingen te delen met elkaar.  

Praktische info:

Tijdstip: Zaterdag 13 juli Zaal Walpurgis in Antwerpen / Zondag 14 juli Zaal Meulestede in Gent
Steeds van 13u tot 17u

Financiële bijdrage: 45 euro cash te betalen bij aankomst, gelieve gepast geld mee te brengen.
Inschrijven noodzakelijk: Stuur een mailtje naar Sunraproject@gmail.com

Meebrengen: Een blinddoek, kan bijvoorbeeld een sjaal zijn - Losse danskledij die gemakkelijk zit & flesje water

Van harte welkom! 

bottom of page